SNUF vitaal

De trap naar een gezond leven

Stresscounselor

Stress, er wordt veel over gepraat en iedereen heeft er wel eens last van. De één kan er beter tegen dan de ander. Maar wat is stress?

Stress betekent niets anders dan spanning of druk. Van oorsprong is het een term uit de bouw: stress is de kracht die wordt uitgeoefend op iets of iemand.

Als mens kun je twee vormen van stress ervaren, namelijk gezonde stress en ongezonde stress. Een beetje stress is gezond, want stress activeert. Stress brengt als het ware je lichaam in staat van paraatheid.

Ongezonde stress zet lichaam en geest onder druk, dit kan vervelende consequenties hebben waardoor men op den duur ziek kan worden. Stressreacties zetten allerlei lichamelijke en geestelijke processen in werking. Hoe langer en heviger de stressreactie hoe groter het effect op de gehele gezondheid. Stress kan het dagelijks functioneren behoorlijk ondermijnen met alle gevolgen van dien.

Om weer de juiste balans in je leven te krijgen en te houden help ik graag. Samen zoeken we naar de oorzaak en het gevolg van de stress. Daarna een juiste begeleiding om je leven in balans te krijgen en te houden.

Kortom: ik kan je helpen!